Fantastea

Anti-Stress Thee

  • Anti-stress
  • Ayurvedische thee
  • Ingrediënten

Anti-stress

 

Deze Anti-Stress theeën zijn gemaakt op basis van  Ayurvedische kruiden.

Ayurvedische Kapha thee helpt het lichaam te ontspannen en het te reinigen van gifstoffen. Deze thee wordt idealiter in de avond gedronken, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Tevens heeft Ayurvedische thee heeft alles te maken met het in balans houden van lichaam en geest, waar deze kruiden theeën je goed bij kunnen helpen. 

Heb je vragen over de Ayurvedische geneeskunde of over de Anti-stress theeën mag je altijd vrijblijvend contact op nemen met Info@Fantastea.nl 

Ayurvedische thee

Thee speelt een belangrijke rol in de Ayurvedische natuurgeneeskunde.

Deze speciale thee wordt universeel beschouwd als genezend en reinigend voor lichaam en geest. Ayurvedische thee kan zowel een kalmerende en stimulerende werking hebben als zorgen voor innerlijke balans, rust en evenwicht. Ayurveda is een onderdeel van een holistische, traditionele Indiase filosofie.

Ayurvedische Geneeskunde (Vata, Pitta en Kapha)

De Ayurveda bestaat uit drie karakteristieken, de zogenoemde “dosha’s”. De drie karakteristieken zijn Vata – impulsenergie, Pitta – vuurkracht, en Kapha – structuurkracht. Voor de gezondheid en het welzijn van mensen is het van belang dat deze drie dosha’s in evenwicht zijn. 

Onze smaak, de innerlijke intelligentie van ons lichaam, weet namelijk heel precies wat goed voor ons is. Daarnaast zijn alle theeënzonder de stoffen theïne of cafeïne.

Ingrediënten

Populaire ingrediënten van Ayurvedische Vata thee zijn kaneel, vanille, gember, zoethout, citroengras, anijs en kruidnagel.

De Ayurvedische Vata theemelanges kalmeren en zorgen voor een energieuitwisseling tussen het geest, lichaam en de ziel.

Voor Ayurvedische Pitta thee zijn juist rozenblaadjes, verbena, jeneverbes en zoethout onderdeel van het hoofdbestandsdeel.