Fantastea

Blog pagina

Welkom op de blog pagina!

Op deze blog pagina vind je informatieve informatie over thee gerelateerde onderwerpen. Heb jij zelf een idee of een blog die je graag hier gepubliceerd wilt hebben? Neem dan contact op met info@Fantastea.nl

Slapen: De beste kruiden voor een goede nachtrust

Wist je dat bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder had in 2018 slaapproblemen had? 

Ondanks dat slaapthee van kruiden goed kan bijdragen om weer in een goed slaapritme te komen, is het geen wondermiddel. Het is belangrijk om na te gaan of er geen onderliggende oorzaak is. Stress en/of angst zijn een van de beruchtste oorzaken van slapenloosheid. 

In de wereld zijn tal van geneeskrachtige kruiden. Deze kruiden hebben verschillende werkingen en worden vaak vermengd in thee melanges om de slaap te bevorderen. Een van de beste kruiden op het gebied van slaapproblemen is Valeriaan.

slaap, slaapproblemen
Verschillende kruiden

Thee: Welke soorten thee bestaan er en wat is het verschil?

Thee, je hebt het in verschillende soorten en maten. Maar wat zijn nou eigenlijk deze verschillen? Ieder heeft wel een voorkeur voor een bepaalde soort, witte,- zwarte of groene thee. 

Alle thee is afkomstig van de theeplant Camellia Sinensis, maar toch bestaan er wel honderden verschillende soorten theesoorten. Elke theesoort heeft een eigen geur, aroma en smaaktonen.

Thee is en blijft een natuurproduct, de natuur heeft daarom veel invloed de smaak van de thee. De smaak van de thee heeft alles te maken met het klimaat en andere seizoensgebonden factoren. Daarnaast heeft de cultivatie en verwerking van de thee invloed op de uiteindelijke smaak.

Om het wat gemakkelijker te maken categoriseren wij de thee in witte,- zwarte en groene thee. 

Thee: Ayurvedische Thee Melanges

In ons assortiment hebben wij enkele Ayurvedische thee melanges, maar wat is Ayurvedische thee?

Thee speelt een belangrijke rol in de Ayurvedische natuurgeneeskunde. Ayurvedische thee wordt universeel beschouwd als genezend en reinigend voor lichaam en geest. Ayurvedische thee kan zowel een kalmerende en stimulerende werking hebben als zorgen voor innerlijke balans, rust en evenwicht. Ayurveda is een onderdeel van een holistische, traditionele Indiase filosofie.

Blog pagina