Fantastea

slaapproblemen

De beste kruiden voor een goede nachtrust

Heb jij last van slaapproblemen? Gebruik dan een van de volgende kruiden.

Bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder had in 2018 slaapproblemen. Dat meldt het CBS op basis van cijfers uit de Gezondheidsenquête.

Van de mensen die slaapproblemen hebben, zegt 40 procent dat ze zó slecht slapen dat het hun dagelijks functioneren belemmert. Ze hebben vaak last van vergeetachtigheid, concentratieproblemen of een slechter humeur dan mensen zonder slaapproblemen. 

In de wereld zijn tal van geneeskrachtige kruiden. Deze kruiden hebben verschillende werkingen en worden vaak vermengd in thee melanges om de slaap te bevorderen. Een van de beste kruiden op het gebied van slaapproblemen is Valeriaan.

 

Valeriaan

Valeriaan wordt al lange tijd door de mens gebruikt als middel om in slaap te stimuleren en stress/spanning tegen te gaan, daarnaast is Valeriaan een erg veelzijdige kruid. Het ontspant en helpt je om minder te piekeren. Dit draagt bij aan het bevorderen van de natuurlijke slaapfunctie.

Het gebruik van valeriaan betekent niet dat je direct in slaap valt. Maar vanwege de ontspannende eigenschappen draagt het kruid wel bij aan het proces. Je kunt gemakkelijker tot rust komen. 

 

Passiebloem

Thee van passiebloem werkt verzachtend en ondersteunt de nachtrust. De grassige, zuurzoete geur en smaak van passiebloem is prettig en combineert prima met andere kruiden voor een perfecte smaakvolle slaapthee.

 

Kamille

Kamille is een van de meest populaire kruiden. Volgens veel mensen is kamillethee een zeer prettige voorbereiding op een heerlijke nachtrust.

Studies naar kamille als mogelijk hulpmiddel voor het bevorderen van de nachtrust zijn nog in volle gang. Uit onderzoek blijkt echter wel dat kamille bepaalde antioxidanten bevat. Deze werken mogelijk als natuurlijke rustgever, wat bijdraagt aan een rustige en gezonde nachtrust.

 

Lavendel

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van Lavendel, niet alleen vanwege de heerlijke geur maar ook vanwege de natuurlijke smaak die lavendel meegeeft. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar lavendel als hulpmiddel voor een betere nachtrust. Vaak is de prettige geur al ontspannend genoeg, maar de daadwerkelijke effecten staan nog ter discussie. 

Ondanks dat slaapthee van kruiden goed kan bijdragen om weer in een goed slaapritme te komen, is het geen wondermiddel. Het is belangrijk om na te gaan of er geen onderliggende oorzaak is. Stress en/of angst zijn een van de beruchtste oorzaken van slapenloosheid. 

Heb jij wel eens last van slaapproblemen? Misschien is de Sleep Tight dan een oplossing voor jou!

Wist je dat we een product in het assortiment hebben tegen slapeloosheid? 

Valeriaanwortel

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.